2min

iOS 16.3 is nu beschikbaar. De update voegt een beschermingslaag toe tegen phishing-aanvallen en niet-geautoriseerde toegang. Hardware security keys zijn kleine fysieke apparaten die via USB-C en near-field communication (NFC) kunnen verbinden met Macs en iPhones.

Hardware security keys vervangen traditionele zescijferige verificatiecodes. De apparaatjes voegen een extra verificatiestap toe voor Apple ID’s.

De sleutels zijn mee te nemen in een fysieke sleutelhanger of portemonnee. Een gebruiker heeft de sleutel nodig om in te loggen met een Apple ID, waardoor cybercriminelen op afstand minder makkelijk binnen kunnen komen.

Hardware security keys

Om de functie op iOS te gebruiken heb je twee sleutels nodig: één die je bij je draagt en een reserve voor thuis, kantoor of een andere opslaglocatie.

Je vindt de configuratie via Instellingen > Jouw naam > Wachtwoord en beveiliging > Beveiligingssleutel toevoegen. Het systeem vraagt of je beide sleutels bij de hand hebt. Voeg de sleutels toe door het NFC-onderdeel van de sleutel tegen de bovenkant van de telefoon te houden.

Optioneel

Wanneer je een aankoop doet of inlogt op een nieuw apparaat moet je de sleutel opnieuw tegen de bovenkant van de telefoon houden. In elk ander geval krijg je geen toegang.

Meerdere bedrijven produceren hardware security keys. De iOS 16.3 werkt met diverse modellen, waaronder de YubiKey 5 NFC, YubiKey 5C NFC, Google Titan, YubiKey 5Ci en FEITAN ePass K9 NFC.

Wil je een sleutel verwijderen, dan navigeer je naar de instellingen en selecteer je de betreffende optie. Vervolgens stapt het apparaat over op zescijferige verificatiecodes.

Tip: Gaan passkeys het wachtwoord uitroeien?