1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) heeft de algemene security van iOS- en iPadOS-toestellen onderzocht. De autoriteit concludeert dat overheidsinstanties de toestellen veilig kunnen gebruiken.

Het BSI stelt dat de toepassingen voor e-mail, agenda en contacten in iPhones en iPads veilig zijn voor de verwerking van vertrouwelijke informatie. Volgens het BSI is het besturingssysteem van Apple leidend voor de beveiliging van iPhones en iPads.

BSI keurt iPhones en iPads goed

Op basis van de testresultaten keurt het BSI het gebruik van iPhones en iPads onder overheidsinstanties goed. Dit geldt ook voor instanties die werken met gevoelige, vertrouwelijke gegevens. De voorwaarde is dat overheidsinstanties de richtlijnen van het BSI volgen voor gebruikersgedrag, Virtual Private Networks (VPN) en het gebruik van een Mobile Device Management System (MDM).

Het BSI wil de samenwerking met Apple voort te zetten. De autoriteit zal toekomstige versies van iOS en iPadOS periodiek testen. De eerste vervolgonderzoeken naar het gebruik van iOS en iPadOS onder overheidsinstanties worden in 2022 afgerond.

iOS 16 en iPadOS 16

Onlangs lanceerde Apple iOS 16 en nieuwe versies van iOS 15.7 en iPadOS 15.7. De iOS-update is bedoeld voor gebruikers die niet kunnen upgraden naar iOS 16. De iPadOS-update is geschikt voor gebruikers die wachten op de lancering van iPadOS 16. Deze versie wordt voor het einde van de maand verwacht. Gebruikers met een geldig toestel kunnen de updates vinden onder ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en ‘Software-update’.