1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Jen-Hsun Huang, CEO van NVIDIA, heeft in een interview met ICT-tabloid Fudzilla nog maar eens duidelijk gemaakt dat hij niet warm wordt van DirectX 10.1. Zelfs niet nu het ook officieel wordt ondersteunt door zijn eigen producten, de recentelijk uitgebrachte G210 en GT220, de eerste NVIDIA-kaarten die DirectX 10.1 ondersteunen.

"DirectX 10.1 en gelijkaardige aanvullende updates zijn niet belangrijk en dat is meteen ook de reden waarom NVIDIA er niet erg opgewonden van wordt. Dat ligt anders voor DirectX 11, dat vinden wij een belangrijke update en daar kijken we dan ook erg naar uit."

Jen-Hsung Huang stelt verder dat game-ontwikkelaars op dit moment nog niet eens alle mogelijkheden gebruiken van DirectX 10 en stelt zich dus vragen bij het nut van de nieuwe update. Hij geeft toe dat de nieuwe DirectX-versie een aantal verbeteringen met zich meebrengt, maar voegt daar meteen aan toe dat er niets opwindends bij zit.

De relatie tussen NVIDIA en DirectX 10.1 is nooit erg goed geweest. Al van in het begin reageerde NVIDIA afwachtend en even werd er zelfs aan gedacht om geen ondersteuning voor het pakket te integreren in de NVIDIA-hardware. Dat is nu toch gebeurd, rijkelijk laat als je weet dat ATI de Directx 10.1-techniek al ondersteunt sinds de HD3850/HD3870.