2min

Tags in dit artikel

, ,

NZXT, de producent van verschillende soorten computeronderdelen, heeft onlangs een nieuwe behuizing aangekondigd. De behuizing in kwestie is de Lexa S en dit product behoort tot de Crafted-series van de onderneming. Het product is geschikt voor ATX-, microATX- en Baby AT-moederborden.

De onderneming richt zich met de behuizing op gamers. De Lexa S is een mid-tower behuizing en volgens de verstrekte informatie van NZXT bestaat het materiaal van de behuizing uit staal. Het gaat hier zowel om de voorkant van de behuizing als de constructie.

De behuizing telt vier externe 5,25 inch drive bays. In totaal zijn er zeven interne 3,5 inch drive bays aanwezig. De vier externe 5,25 inch drive bays worden verlicht door een "night light" waarmee de drive bays in donkere ruimtes beter zichtbaar worden. Er is een speciaal bracket aanwezig waarmee ook twee SSD’s geplaatst kunnen worden. Aan de zijkant van de behuizing vlakbij de voorkant vinden we de volgende aansluitingen terug: USB, eSATA, Audio en Mic.

Bovenstaande aantallen en de rest van het ontwerp van de Lexa S brengen de volgende afmetingen tot stand: 196 mm bij 480 mm bij 528 mm. Het gaat hier respectievelijk om de breedte, de hoogte en de diepte van de behuizing.

De onderdelen in de Lexa S worden gekoeld door vijf fans. Aan de bovenkant van de behuizing kunnen twee 120 mm of 140 mm fans geplaatst worden. Standaard levert NZXT één 140 mm fan mee. Aan de zijkant van de behuizing kan een fan geplaatst worden met een grootte van 120 mm en deze wordt ook standaard meegeleverd door NZXT. Deze fan beschikt over blauwe LED’s. Aan de voorkant en de achterkant van de behuizing kan één 120 mm fan geplaatst worden. Deze twee fans worden ook al standaard door NZXT meegeleverd. Deze vijf standaard meegeleverde fans kunnen worden aangestuurd door de fancontroller die bij de behuizing hoort. De behuizing is ook al gedeeltelijk gereed gemaakt voor waterkoeling. Er zijn namelijk gaten aanwezig waar de slangen van de waterkoeling doorheen kunnen.

Fudzilla laat weten dat de adviesprijs van de behuizing 69,99 dollar bedraagt in de Verenigde Staten.