De Motorola Tao komt op 1 december uit, zo onthult de Android-weblog Android and Me vandaag. Hoe betrouwbaar deze release date is, is echter nog maar de vraag. Een lancering in 2010 lijkt aannemelijker. Daarnaast zijn er nieuwe foto’s opgedoken van de Motorola Tao / Sholes.

De Motorola Tao zou het tweede Android-toestel van Motorola worden en hij zou de Motorola CLIQ moeten opvolgen. In hoeverre dit gaat gebeuren is nog maar de vraag, want veel verder dan een hoop geruchten is het nog niet gekomen. Gisteren zijn er echter wel al foto’s uitgelekt van het toestel, terwijl hij ook daadwerkelijk in gebruik is.

Daarnaast heeft Android and Me vandaag de release-date van het toestel bekend gemaakt. Dit is echter ook nog een gerucht. Het lijkt erop dat het toestel in december op de markt gaat komen, maar of dat daadwerkelijk het geval is. Is niet bekend, 2010 lijkt volgens vele meer voor de hand liggend. Android and Me put deze informatie uit een brief die zij ontvangen hebben van een tipgever.

De Motorola Tao zou dus de opvolger van de Motorola CLIQ moeten worden. De CLIQ is nog niet uit in Nederland en of hij uit gaat komen in Nederland is ook nog maar de vraag. De Tao heeft een wat volwassener uiterlijk dan de CLIQ dat heeft, beide zouden wel dezelfde MotoBLUR-interface gaan draaien. Het leek ons – en met ons vele anderen – logisch dat Motorola dit toestel op de Android-persconferentie van ze bekend zouden maken, maar dit bleef uit en Motorola kwam alleen met de CLIQ op de proppen.