2min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks dat Android 2.0 nog lang niet uit is, heeft de website Boy Genius Report zijn hand al weten te leggen op een build. Android 2.0 staat naar verwachting gepland voor eind dit jaar. Hierover is echter nog niets zeker.

Zeker is alleen dat Android 2.0 onderweg is en dat eraan gewerkt wordt. Wanneer het besturingssysteem voor de mobiele telefoon gaat komen, is niet bekend, wat de nieuwe functies zijn en welke telefoon de primeur heeft, is eveneens niet bekend. Toch heeft de website, Boy Genius Report, zijn hand weten te leggen op een nieuwe build van dit platform.

Volgens Boy Genius Report heeft Android 2.0 onder andere ondersteuning voor meer e-maildiensten en is er ondersteuning voor Exchange. Nu moet de Exchange-functionaliteit nog verkregen worden door middel van een applicatie die HTC ontwikkeld heeft voor Android. De nieuwe mailclient heeft echter geen ondersteuning voor Gmail, zo is de prognose. Dat blijft lopen via de Gmail-applicatie die Android biedt.

Daarnaast heeft Android 2.0 een nieuwe browser, deze nieuwe browser moet ervoor zorgen dat websites sneller ingeladen worden en dat er meer details zichtbaar zijn. Er is geen multitouch-support, maar dat wijdt BGR aan Apple, die hier patent op heeft. BGR stelt weer wel dat de snelheid flink omhoog geschroefd is en meldt dat dit ongeveer gelijk is aan de iPhone 3GS-snelheid wat betreft het inladen van webpagina’s.

Daarnaast komt Android 2.0 met een auto-applicatie, die gebruikt kan worden als de telefoon in de carkit staat. Door middel van deze applicatie is het dan mogelijk om de telefoon door middel van je stem te bedienen enzovoorts. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat je gemakkelijker kan bellen tijdens het rijden. Dit moet echter ook gaan gelden voor bijvoorbeeld Google Maps, zodat je met je stem een kaart op kan vragen van alle tankstations in de buurt.

De contactapplicatie is verbeterd en laat nu standaard fotootjes zien. Daarnaast is het nu gemakkelijker om mensen te bellen via het menu, aangezien je op de foto kan drukken en de contactopties dan te voorschijn springen. BGR meldt dat het erg blij is met de nieuwe contactapplicatie.

Daarnaast ziet het ernaar uit dat diverse applicaties een UI-remake gekregen hebben. Er is meer informatie zichtbaar en de mogelijkheden worden net even wat beter. BGR is erg positief over de nieuwe Android-build zoals Google hem laat zien. Het stelt dat het van de nieuwe Android-versie ‘houdt’. Een volledige samenvatting, inclusief screenshots is hier te vinden.

Bovenstaand zijn echter allemaal nog geruchten. Google heeft nog niets bevestigd, maar de geruchten lijken erg betrouwbaar. Daarnaast circuleren er geruchten op het internet de nieuwe Motorola Sholes, ofwel de Motorola Droid als eerste Android 2.0 mag gaan draaien. In hoeverre hier iets van waar is, is echter niet duidelijk.