2min Devices

Google belegt meetings voor Android 2.0

Google heeft uitnodigingen verstuurt, ze gaan pers en developers op de hoogte stellen van de nieuwe ontwikkelingen. Google stelt dat de uitnodigingen betrekking hebben op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Android.

Het is voor het eerst dat Google meetings belegt voor developers. Aan de hand van de populariteit van een applicatie werden de uitnodigingen verstuurd. De developers moeten een NDA tekenen, zodat ze niets uitlekken van wat ze te zien krijgen. Dat wijst erop dat het niet om Android 1.6 gaat, die is immers toch al uit. Het lijkt er eerder op dat Google op 26 en 27 oktober developers op de hoogte stelt van de nieuwe features in Android 2.0.

Want over die versie van Android is eigenlijk nog maar weinig bekend. Laatst had de Boy Genuis Reports wel een artikel over Android 2.0, maar verder is er eigenlijk maar weinig bekend. Het lijkt erop dat vooral applicaties geüpdatet worden en dat de instellingen uitgebreid worden. Ook lijkt het erop dat er enkele nieuwe applicaties bij gaan komen, maar wat er allemaal precies nieuw is, is nog niet duidelijk.

Google belegt meetings voor Android 2.0

Het lijkt erop dat we dat op 28 oktober kunnen verwachten. Op die datum mag de pers namelijk bij elkaar komen van Google op het hoofdkwartier van Google voor de aankondiging van iets met betrekking tot Android. Dat moet dus Android 2.0 zijn. Althans, hoogstwaarschijnlijk gaat het om de Motorola Droid, een toestel dat mogelijk de nieuwe developer phone gaat worden.

Google ontkent dit zelf in ieder geval nog, zij stellen dat de huidige developer phone (een variant op de G1) nog prima voldoet. Wat er nu precies aangekondigd gaat worden blijft dus een raadsel, maar de beste gokken zijn tot nu toe Android 2.0 en de Motorola Droid.

Bron:AndroidAndMe