2min

Tags in dit artikel

, ,

Innovativiteit is wat onze maatschappij draaiende houdt. Het voortdurend verbeteren en vernieuwen van technologieën en alledaagse gebruiksvoorwerpen zorgt ervoor dat ons leven makkelijker wordt en boeiend blijft. De ene innovatie is lekker handig, de andere is gewoon leuk en nog anderen kunnen levens redden. En dat geldt ook voor de gadgets in deze roundup. We beginnen met opwindbare batterijen, gaan verder met een bijzonder bord en eindigen met een al even bijzondere reddingsboei. En o ja…nog één dag…

Draaien aan het wieltje…

Herlaadbare batterijen zijn bijzonder handig en ook het milieu is deze uitvinding erg dankbaar. Maar wat nou als je de batterijlader niet bij hebt of er gewoon geen stopcontact in de buurt is? Dan komen deze batterijen op de proppen. Ze kunnen namelijk niet alleen opgeladen worden door middel van conventionele opladers, maar ook met een ingebouwde draaihendel. Het project is een bijzonder gedetailleerd uitgewerkt concept, waarvan het niet onmogelijk is dat we ze binnenkort op de markt zullen vinden.

Multilayer technology

Je kent het wel, je gaat gezellig eten met vrienden of familie en wie belandt er op de scheiding tussen twee tafels? Juistem, jij. Op zich geen probleem, ware het niet dat er *altijd* een hoogteverschil is tussen twee tafels. Je vraagt je af hoe ze er in slagen, maar het is wel zo. Dat wil zeggen dat je bord ook schuin staat, want ruimte om naar links of rechts op te schuiven is er niet. Maar vrees niet, beste lezer, dit aanslepende probleem is nu voorgoed van de baan. Designer Shira Nanon heeft namelijk een bord ontwikkeld dat precies voor dit soort situaties is gemaakt. Geniaal, niet?

Blub, ik ben een vis

Dit is misschien wel de meest nuttige gadget die we ooit hebben besproken in de gadget roundup. De SOS Rescue Lifesaver Ring is namelijk een erg goed uitgedacht concept. De reddingsboei heeft ten eerste een ingebouwde GPS-zender die geactiveerd wordt wanneer de boei in het water belandt. Ze kan ook energie opwekken uit het zeewater om de warmte-elementen in de boei van stroom te voorzien. Tenslotte zijn er ook ruimtes voorzien voor voedsel- en watervoorraden. Al deze features samen zorgen voor een enorme toename van de overlevingskans van de drenkeling, omdat die veel langer in leven kan blijven op het water. Vooral de kans op onderkoeling is een stuk kleiner dankzij de warmte-elementen. Op die manier krijgen de reddingsdiensten ook aanzienlijk langer de tijd om de persoon te vinden en dankzij de GPS-chip is ook die taak een stuk makkelijker.

Nog één dag…