1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft de Samsung Galaxy Spica aangekondigd. Het kleine broertje van de Samsung Galaxy krijgt, wat hardware betreft, ongeveer dezelfde specificaties.

De Samsung Galaxy Spica was eerder al bekend op het geruchtencircuit. Toen werd het toestel nog de Samsung Galaxy Lite genoemd, maar ‘Lite’ heeft dus plaats moeten maken voor ‘Spica’. Het toestel heeft een betere processor dan zijn grotere broer, namelijk een 800mhz processor. Verder zijn de specificaties eigenlijk allemaal net wat minder, zo is er een 3,2" scherm ingebouwd en een camera van 3,2 megapixel.

De Galaxy biedt eveneens een 3,2"-scherm, echter is dit scherm AMOLED. De Galaxy heeft een vijf megapixel camera. De Galaxy en Galaxy Spica bieden verder eigenlijk dezelfde opties. Ze hebben beide GPS, WiFi, HSDPA enzovoorts. Beide toestellen ondersteunen ook microSD-kaartjes tot 32 gigabyte.

De Galaxy Spica biedt eigenlijk maar weinig verandering dus. Wat opvalt is dat het toestel nog steeds over slechts 128 mbram geheugen beschikt. De ‘gewone’ Galaxy heeft 192mb-ramgeheugen, wat door veel mensen al als laag werd beschouwd. Het lijkt erop dat Samsung hier voorlopig nog niets aan gaat doen. De TouchWiz-interface die Samsung naar Android-toestellen in de VS haalt, zit hier eveneens niet op.

De Galaxy Spica komt in november uit, ook in Nederland. Maar tegen welke prijs het toestel verkocht gaat worden is vooralsnog niet bekend.