Samsung heeft besloten het kleine broertje van de Galaxy S II ook in de rest van Europa te gaan lanceren, onder de naam Galaxy R. Het toestel was eerder al in Zweden te koop onder de naam Galaxy Z. Nu zal ook de rest van Europa binnenkort de mogelijkheid krijgen dit toestel aan te schaffen.

De Samsung Galaxy R is een toestel dat veel weg heeft van de Samsung Galaxy S II maar aan de binnenkant het moet stellen met wat mindere specificaties. Hierdoor zal dit toestel ook een stuk goedkoper worden dan de Galaxy S II.

Samsung heeft echter een aantal specificaties ongewijzigd gelaten waardoor de Galaxy R een zeer interessant toestel blijft voor menig consument.

Als we gaan kijken naar de specificaties dan zien we een 4,2 inch scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels, een Super Clear LCD touchscreen, 1 GHz Tegra 2 processor, 5 Megapixel camera aan de achterzijde, 2 Megapixel camera aan de voorzijde en Android 2.3 Gingerbread.

Als we het toestel vergelijken met de groter broer dan is het scherm van de nieuwe Galaxy R 0,1 inch kleiner, de klokfrequentie van de processor is 200 MHz lager, de camera is 3 Megapixel minder en er wordt gebruik gemaakt van een ander scherm dat minder goed is als het Super AMOLED-scherm.