1 min

Google brengt zijn populaire statistiekendienst nu ook naar mobiele applicaties toe. Waar men vroeger alleen websites kon aanmelden voor de statistiekendienst, heeft Google nu ook de mogelijkheid toegevoegd om de populariteit van mobiele applicaties te onderzoeken.

Het gaat hierbij voornamelijk om het aantal pageviews en het aantal events dat aangeklikt wordt. Een mobiele applicatie heeft geen echte HTML, dus Google heeft ervoor gekozen om globale data onder te gaan verdelen. Zoals de lengte van een bezoek en dat soort dingen. Op die manier wil Google toch nog wat geavanceerdere statistieken aan kunnen bieden.

Google heeft een SDK vrijgegeven om mee te beginnen en om de functies in te bouwen. Op dit moment worden de twee grootste markets ondersteunt,de Apple App Store en de Android Market. Google Analytics is ook bijzonder populair onder websites. Veel websites hebben zich aangemeld op de dienst, mede omdat er geen advertentie getoond wordt als je de code op je website zet. Daarnaast biedt Analytics functies aan die voorheen alleen door betaalde pakketten opgepakt werden.