Apple heeft een nieuwe functie op zijn developer-website gelanceerd. Als reactie op de vele klachten die Apple ontvangt over hun goedkeuringsproces in de App Store, heeft de fabrikant van de iPhone besloten om een voortgang weer te geven.

Vanaf heden is op de speciale developer-website van Apple een functie beschikbaar gekomen die ontwikkelaars in staat stelt uit te zoeken in hoeverre hun applicatie al goedgekeurd is. Op die manier moeten ontwikkelaars gemakkelijker de status van hun goedkeuring kunnen inzien en eventueel kunnen achterhalen hoelang het nog duurt voordat er daadwerkelijk goedkeuring ligt.

Het zogenaamde ’tracking-system’ zorgt ervoor dat de verschillende statussen bij een applicatie terug te vinden zijn. Apple’s systeem moet ervoor zorgen dat er meer transparantie is op het gebied van het goedkeuren van applicaties en dergelijk. Hiermee wil Apple tegemoet komen aan een veelgehoorde klacht van ontwikkelaars, de policy in de App Store is nodeloos streng. Volgens Apple zijn applicaties binnen veertien dagen gekeurd, in de meeste gevallen.


De App Store van Apple is de meest populaire ‘store’ tot nu toe. Android is een goede tweede, maar met ruim honderdduizend applicaties in de app store blijft Apple onverslagen.