1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft hun navigatie-software nu ook vrijgegeven voor Android 1.6. Met de lancering van Google Maps met turn-by-turn-navigatie werd oorspronkelijk alleen Android 2.0 ondersteunt. Later bleek dat ook de iPhone een update zou krijgen. Android 1.6 is nu echter ook in staat om de navigatiesoftware te draaien.

De applicatie om gebruik te kunnen maken van de nieuwe dienst staat gewoon in de Android Market. Daar kan de gebruiker de software downloaden en deze daarna gebruiken. De navigatie werkt voorlopig nog niet buiten de Verenigde Staten, maar volgens Google wordt ook daaraan gewerkt. De Android 1.6-versie biedt geen ondersteuning voor het Navigate To-commando. Spraakondersteuning is er dus nog niet, tot deze er is moeten gebruikers het doen met het aantikken op het scherm.

Voor veel gebruikers zal dit toch goed nieuws zijn. Google Maps Navigatie met turn-by-turn-functionaliteit werd namelijk alleen maar op Android 2.0 aangeboden. Op dit moment heeft enkel de Motorola MileStone ondersteuning voor Android 2.0 De Europese HTC Hero krijgt echter ook nog een update naar Android 2.0, maar wanneer die uitkomt is nog niet duidelijk.