1 min

Western Digital komt met verbeteringen aan het OpenFlex-platform voor datacenters. Het bedrijf stelt dat klanten steeds vaker neigen naar NVMe over fabric (NVMe-oF) als snelle storage-oplossing, bijvoorbeeld om AI-workloads te accelereren.

Het opslagbedrijf verbetert het datacenter-aanbod met OpenFlex Data24 3200, een “volledig geïntegreerd NVMe-OF-opslagplatform” waarmee de snelheid van NVMe wordt gekoppeld aan gedeelde opslagoplossingen. De data wordt gedeeld via ethernetkabels, waardoor het nieuwe product op veel bestaande servers en applicaties toepasbaar is.

Om een softwaregedefinieerde architectuur vorm te geven, biedt WD eveneens “toekomstbestendige” RapidFlex FBD’s. Daarmee zou het Data24 3200-platform zes hosts aankunnen zonder gebruik te maken van een switch.

Ook nieuwe SSD aangekondigd

Western Digital kondigt tegelijkertijd de Ultrastar DC SN655 aan, een PCIe Gen 4.0 SSD die beschikbaar is met capaciteiten van 3,84 TB, 7,68 TB of 15,36 TB. De beveiligingsmethoden zijn ook te kiezen: SE, ISE of TCG Ruby.

“Gedesaggregeerde NVMe-opslag wordt realiteit, samen met de exponentiële groei van data. Daarom hebben data-architecten behoefte aan betrouwbare en vertrouwde SSD’s en vereenvoudigde NVMe-oF-oplossingen om de opslagstrategie toekomstbestendig te maken en compromisloze prestaties op schaal te leveren om te voldoen aan de steeds veranderende werkdruk”, laat Kurt Chan weten, VP en GM van Western Digital’s Platforms-divisie. “Door RapidFlex en Ultrastar te combineren in Data24, biedt Western Digital organisaties een transformatieve, toekomstbestendige manier om flash te delen en meer waarde te creëren voor hun bedrijf.”

Lees ook: Nieuwe WD Ultrastar Edge servers, voor remote locaties