1 min

Google heeft recent de onthuldatum aangekondigd van de Pixel 8-series high-end smartphones.

Volgens Google zien de nieuwe Pixel 8-series van smartphones op 5 oktober 2023 het levenslicht. Deze nieuwe lijn is de opvolger van de Pixel 7-series die in oktober vorig jaar werd gepresenteerd.

Twee modellen

De Pixel 8-series bestaan waarschijnlijk uit twee modellen: een basisversie en de Pixel 8 Pro-versie. Onlangs zou deze series al per ongeluk door de techgigant op een website zijn gezet.

Veel technische details van de smartphones zijn nog niet bekend, maar ze zouden wel over geavanceerde audio- en camerafeatures beschikken. Onder meer zouden zij de nieuwe ‘Audio Magic Eraser’-functionaliteit aan boord hebben. Met deze feature kunnen gebruikers niet-gewenste audio van video clips kunnen verwijderen.

De drie camera’s aan boord zouden daarnaast over AI-functionaliteit beschikken en is de interface van de camera-applicatie van Google vernieuwd.

Andere geruchten rondom de technische details zijn onder meer een Tensor G3-processor met 12GB aan werkgeheugen en minstens 128GB aan opslagruimte en een display van 6,7-inch.

Tip: iPhone 15 wordt op 12 september onthuld: wat mogen we verwachten?