2min Devices

iPhone 15 wordt op 12 september onthuld: wat mogen we verwachten?

iPhone 15 wordt op 12 september onthuld: wat mogen we verwachten?

“Wonderlust” is het woord van het Apple Event dat op 12 september zal plaatsvinden. De nieuwe iPhone 15-lijn gaat daarbij de hoofdrol spelen. Een periscooplens en een USB-C-poort zullen naar alle waarschijnlijkheid onthuld worden.

De afgelopen maanden zijn er al veel details gelekt, waaronder de periscooplens die een veel krachtigere zoomfunctie dan voorheen mogelijk maakt. 5x of zelfs 10x inzoomen zou door de nieuwe camera indrukwekkende resultaten kunnen opleveren.

Eindelijk USB-C (met een twist)

Dat Apple overstapt naar de USB-C-poort, ligt niet aan het bedrijf zelf. De EU eist namelijk dat elke telefoon gebruik gaat maken van USB-C om interoperabiliteit te garanderen. Met andere woorden: minder kabels die bij het grofvuil belanden omdat ze geen nut meer hebben. In 2012 debuteerde de Lightning-poort bij de iPhone 5, waarna zowat elk apparaat binnen de Apple-suite er gebruik van ging maken. Nu is het nagenoeg zeker dat de iPhone 15 naar USB-C overgaat, zoals een gelekte foto verraadt.

ZDNet berichtte echter over een gerucht dat de USB-C-connectie bij Apple slechts USB 2.0 betreft, een standaard uit het jaar 2000 met een maximale transfersnelheid van 480 Mbps. Laat dat nu net de snelheid zijn van Lightning-kabels. Ondanks dit wapenfeit zou de oplaadtijd van “in ieder geval sommige” iPhone 15-modellen wel korter moeten zijn dankzij 35W-charging.

Lichter, alsnog simvrij

De Pro-varianten van de iPhone 15 zouden lichter kunnen worden dankzij het gebruik van titanium in plaats van roestvrij staal voor het frame van het toestel. Ook stelde een Chinese insider dat Apple experimenteerde met een moederbord dat geen simkaarten toestond. Wegens een gebrek aan lekken die dit bevestigen, lijkt het erop dat de iPhone 15 niet simvrij zal zijn.

Lees ook: Apple heeft bij de iPhone 15 een jaar monopolie op 3nm-chips