2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De geruchten deden al een tijdje de ronde in de mobiele wereld, maar de kogel lijkt nu toch echt door de kerk. Google heeft inmiddels bevestigd dat ze toestellen hebben uitgegeven aan hun medewerkers, maar rept niet over de komst van een eventuele eigen Google-telefoon.

Een tijd geleden begonnen de geruchten, Google zou werken aan een eigen telefoon en die zou dan Android gaan draaien. De telefoon, die volledig door Google is bepaald en uitgedacht, zou dan op de markt gaan komen. Inmiddels heeft Google wel laten weten dat ze telefoons hebben vrijgegeven aan hun personeel. Maar Google houdt de kaken nog op elkaar wat betreft een eventuele verkoop van het toestel.

De Google-telefoon zou, als hij verkocht gaat worden, vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar zijn. De telefoon wordt dan netwerkonafhankelijk verkocht, wat toch een risico met zich meebrengt. De meeste klanten kiezen namelijk toch voor de korting die ze krijgen op het toestel als ze er een abonnement bijnemen. Het toestel gaat dan de naam ‘Nexus One’ dragen en draait dan op Android 2.1.


De geruchten zijn op gang gekomen door Google-medewerkers die gingen Twitteren over hun nieuwe speeltjes, die ze van Google hadden gekregen. Google zelf heeft toen het statement uitgevaardigd dat ze inderdaad een toestel laten testen door hun medewerkers, maar meer wil de zoekgigant vooralsnog niet kwijt.

Het toestel wordt in samenwerking met HTC geproduceerd. HTC heeft ook als eerste fabrikant wereldwijd een Android-smartphone uitgebracht, dus die samenwerkingskeuze lijkt voor de hand te liggen. Of de Nexus One er inderdaad volgend jaar gaat komen is overigens nog afwachten. Er is nog niets zeker.