2min

Dell Technologies presenteert een nieuwe reeks aan headsets. Het nieuwe aanbod maakt “van kop tot teen” gebruik van AI-technologie.

Het bedrijf introduceert twee nieuwe headsets in zowel bedrade als draadloze uitvoeringen. Bij de Dell Pro draadloze ANC-headset (WL5024) en de bekabelde variant (WH5024) is er sprake van AI-gestuurde microfoons en geavanceerde noise-cancelling (ANC).

AI: alle ongewenste geluiden weggenomen

De AI-aandrijving in deze headsets kent voordelen voor zowel de drager zelf als online gespreksgenoten. Zo zorgt de AI-gestuurde microfoon voor het wegnemen van ruis, waardoor de gebruiker zelfs in drukke omgevingen goed te verstaan zou moeten zijn. Ondertussen leveren de Pro WL5024 en Pro WH5024 eveneens noise-cancelling die geluid optimaal reduceert. Dat houdt in dat het zowel feedforward- als feedback-ANC, met een breder frequentiebereik tot gevolg.

Een paar zwarte hoofdtelefoons op een witte achtergrond.
Het Dell Pro WL5024-model. Bron: Dell Technologies

Verder merkt een sensor op of de headset gedragen wordt, zodat ANC alleen aan staat wanneer het nodig is. Dell zegt voor het ontwerp ergonomie en comfort centraal te stellen, zodat er werknemers “een dag vol vergaderingen” moeiteloos door kunnen komen.

De headset is gecertificeerd voor Teams en Zoom. In het eerste geval gaat het om een Open Office-kwalificatie. Met andere woorden: zelfs de meest rumoerige werkomgevingen zouden geen probleem moeten zijn voor de aanwezige ANC. Ook gaat de batterij lang mee: Dell stelt dat een luistertijd van 78 uur te halen is, hoewel de werkelijke duur afhangt van het gebruik.

Een paar zwarte hoofdtelefoons op een witte achtergrond.
Het laadstation voor de draadloze headset. Bron: Dell Technologies

De Pro/5000-modellen zijn beschikbaar vanaf 109,99 euro (bedraad, dus versie WH5024) en 207,99 euro (wireless, WL5024). Daarnaast zijn nieuwe oorkussens beschikbaar voor 22,39 euro en kost het laadstation 47,99 euro.

Ook 3000-serie

Naast deze AI-gedreven producten introduceert Dell de WH3024 en WL3024. Deze headsets zijn een stap goedkoper: de bedrade WH3024 is beschikbaar voor 63,99 euro, terwijl de draadloze WL3024 voor 159,99 euro aan te schaffen is. Het gaat hierbij om “gebruiksvriendelijke headsets” die bedoeld zijn voor een werkdag “zonder al te veel poespas”. Wie dus geen AI-functionaliteit zoekt, kan alsnog bij Dell terecht.

Dell pc-headset met microfoon op een witte achtergrond.
De WL3024-headset. Bron: Dell Technologies

Lees ook: Dell onthult 5K-monitor Ultrasharp U4025QW