min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor Apple-haters zal het aanzicht van een verbrande iMac fantastisch zijn, maar voor Apple-liefhebbers is er wellicht nog wel beter nieuws: een iMac is in staat om te overleven in een brandend huis. Althans, dat meldt The Unofficial Apple Weblog.

Het nieuws over de iMac die een huisbrand overleefde werd het eerst gemeld door de website Feber.se (klik link voor Google-vertaling). Op de website meldt de Zweed Anders Norman dat zijn huis vorige week woensdag afbrandde. Na de brand ging hij in zijn huis op zoek naar zaken die nog te redden waren, maar het meeste was in de brand verwoest.

Op het eerste gezicht leek ook zijn iMac totaal verwoest. De ooit zo ‘machtige’ muis zag eruit als een zielig hoopje plastic, terwijl de toetsen op het toetsenbord vrijwel weggesmolten waren. De iMac zelf was zwartgeblakerd en zat onder het stof. Desondanks besloot Norman het apparaat ergens anders aan te sluiten op het stopcontact, haalde hij de ergste stof van het apparaat en drukte hij de gesmolten startknop in. Tot zijn verbazing startte het apparaat gewoon op, hoorde hij het startgeluidje en maakte de iMac verbinding met het draadloos netwerk. Ook de muis en het toetsenbord werkten nog naar behoren.

De foto’s van zij verbrande iMac plaatste hij vervolgens op de website Feber.se met de tekst "Burnt iMac is still functioning. Now we’re talking quality!" Hoewel alles nog naar behoren werkte besloot Norman toch een nieuwe iMac aan te schaffen, maar voor veel Apple-fans zal het verhaal een bewijs zijn van de degelijkheid van Apple-producten. Alle onderstaande foto’s zijn gemaakt door Anders Norman en komen van de website Feber.se