2min Devices

‘EA-Sports klaagt makers South Park aan’

Trey Parker en Matt Stone, de geestelijke vaders van South Park, maken zich weer klaar voor een rechtszaak. Dit tenminste als je de Daily Informer wilt geloven, want volgens de Daily Informer wil EA Sports de twee namelijk aanklagen wegens schending van auteursrechten.

‘EA-Sports klaagt makers South Park aan’In ‘Sexual Healing’, de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zit namelijk een parodie op Tiger Woods PGA Tour 11. In de versie van South Park moet je het als Tiger opnemen tegen zijn vrouw Elin Nordegren in de stijl van een fighting game. Dit is gebaseerd op de recente gebeurtenissen rond de golfer. In Amerika keken er al bijna vier miljoen mensen naar deze aflevering.

Dat Tiger Woods voor zou komen in de serie was al een tijd bekend, alleen niet dat het spel van EA Sports ook gepersifleerd zou worden. Volgens de bron van de Daily Informer werd de top van EA Sports bij elkaar geroepen vlak na de uitzending. Hieronder ook Peter Moore. Volgens de bron maakte de marketingafdeling zich grote zorgen over de uitzending.

EA zelf heeft ondertussen al officieel ontkend dat het de twee bedenkers van South Park aan gaat klagen. De aflevering in kwestie is vanaf 5 april op de Nederlandse televisie te zien en het spel komt deze zomer uit.

Bron:Fok!Games