De champagnekurken bij Google kunnen ontkurkt worden, het is ze gelukt, Google heeft met Android in een jaar tijd grote stappen gemaakt en uit de cijfers van de maand maart is gebleken dat ze de iPhone in de Verenigde Staten hebben verslagen, op basis van het verkeer.

Admob, het advertentie platform voor mobiele telefoons, houdt bij hoeveel advertenties ze serveren en aan wat voor mobiele telefoons ze dat doen. Volgens de statistieken van de maand maart in de Verenigde Staten was Android goed voor 46% van alle advertenties en de iPhone voor 39%, hiermee heeft Android voor het eerst een groter bereik dan de iPhone. Wereldwijd moet Android nog wat verder groeien voordat ze de iPhone zullen verslaan, maar Android is nog steeds aan het inlopen. Wellicht dat het inlopen met de introductie van de iPad wat vermindert wordt, dit zal echter pas duidelijk worden bij de statistieken van de komende maanden.

Admob wist ook te melden dat ze momenteel 34 verschillende Android telefoons meten waarvan er 11 goed zijn voor 96% van het Android verkeer. De Motorolo Droid is het populairst met 34%, de google telefoon zelf, de Nexus One haalt slechts 2%. Wellicht dat de introductie van de Nexus One in meer Europese landen hier verandering in gaat brengen.

Ook wordt uit de statistieken duidelijk dat Google er echt voor moet gaan zorgen dat de mobiele telefoons minder afhankelijk worden van hun provider, er zijn al geruchten dat Google dit graag wilt gaan doen maar nog in gesprek is met de providers. Hoewel bijna alle telefoon in staat zijn om Android 2.0 te draaien, zijn veel telefoons nog gebonden aan een oudere versie. Uit de statistieken blijkt dat 38% nog op versie 1.5 draait, 26% op versie 1.6 en 35% is daadwerkelijk over op versie 2.