Google Reader heeft een hoop nieuwe updates uitgevoerd, de meest prominente daarvan is ondersteuning voor HTML5-aangedreven video’s en audio.

HTML5 komt op gang, dit is gedeeltelijk te wijten aan Apple’s oorlog tegen Adobe Flash, meer en meer websites maken de overstap naar HTML5 interfaces die werken op zowel de desktop en mobiele telefoons. Ook Google heeft dit door en heeft op intelligente wijze gereageerd door ondersteuning toe te voegen voor HTML5 video en audio HTML5 tags in Google Reader.

Dat is slechts een van de vele wijzigingen die het bedrijf bekend heeft gemaakt. Aan Google Reader is een nieuwe link toegevoegd aan de onderkant van de aanbevolen items, "not interested", dat geeft je de mogelijkheid om aanbevolen verhalen te verbergen en geeft Google weer meer gegevens om je betere resultaten aan te bevelen. Reader Play is ook getweaked met meer opties, zoals de spatiebalk indrukken om te verplaatsen tussen de posts en nieuwe opties om de interface te personaliseren.

Google Reader heeft vaak de neiging om dit soort kleine updates uit te voeren, dus het heeft ook nog een functie toegevoegd die Google Reader ververst als die is bijgewerkt. De HTML5 toevoegingen zijn echter de grote updates van deze versie en terwijl Google op dit moment Adobe Flash ondersteunt is de realiteit dat HTML5 stijgt als het primaire alternatief voor Flash. We kunnen verwachten dat meer en meer websites dit soort overstappen gaan maken.