2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft deze week een begin gemaakt met het verwijderen van alle Google Voice-gerelateerde applicaties in de App Store. Daarnaast heeft het bedrijf geen goedkeuring gegeven voor de Google Voice-applicatie die Google zelf indiende voor de App Store. Dat meldt de website Techcrunch

Een woordvoerder van Google bevestigde tegenover Techcrunch dat het bedrijf voor diverse mobiele platformen een applicatie voor Google Voice aan het ontwikkelen is en dat de applicatie voor de iPhone is afgewezen door Apple. Volgens de woordvoerder verkent Google momenteel mogelijkheden om de dienst alsnog via de browser aan te bieden aan iPhone-gebruikers, dat deed Google eerder al met de locatiedienst Latitude.

Het is niet geheel duidelijk wat de reden is voor de weigering. Sean Kovacs, ontwikkelaar bij Google, meldde in een Tweet op Twitter dat de App in april al persoonlijk was goedgekeurd door Phil Schiller, Apple’s Vice President van Worldwide Product Marketing. Schiller zou Kovacs gebeld hebben om zijn excuses aan te bieden voor het feit dat de goedkeuring van de applicatie zo lang op zich liet wachten. Desondanks is de applicatie nu toch afgekeurd.

Hoewel het niet bevestigd is, is de kans groot dat AT&T een hand heeft gehad in het weigeren van de applicatie. Google Voice is een doorn in het oog van veel providers, omdat het gebruikers in staat stelt om gratis sms-berichten te versturen en goedkope gesprekken over lange afstanden te voeren. Het is nog even afwachten of Google een manier vindt om de App Store te omzeilen, voor Android- en BlackBerry-gebruikers is er inmiddels wel een officiële Google Voice-applicatie beschikbaar.