comScore heeft nieuwe marktaandeelcijfers voor de Verenigde Staten uitgebracht. Hieruit blijkt dat alleen het marktaandeel van Android in is gestegen.

Het marktaandeel van Googles besturingssysteem steeg met vier procentpunten van negen naar dertien procent van maart tot mei in 2010. Alle andere mobiele besturingssystemen zijn qua marktaandeel gedaald.

Ondanks deze daling zijn Apple en RIM nog steeds de grootste. RIM heeft een marktaandeel van 41,7 procent en wordt gevolgd door Apple met 24,4 procent, dat gedaald is met 1 procentpunt. Microsoft is de derde speler met een aandeel van 13,2 procent en ging het sterkst omlaag met 1,9 procentpunt. Palm sluit de rij met 4,8 procent marktaandeel.

Naast de software meet comScore ook de marktaandelen van hardwarefabrikanten. Hieruit blijkt dat Samsung het grootste aandeel in de VS heeft met 22,4 procent apparaten. LG volgt daarop met 21,5 procent marktaandeel. Daarna volgen Motorola (21,2 procent), RIM (8,7 procent, gestegen met 0,5 procentpunt) en Nokia (8,1 procent).

Verder blijkt uit het rapport dat 234 miljoen Amerikanen van dertien jaar en ouder mobieltjes gebruiken en dat de mobiele telefoon ook meer gebruikt wordt. 65,2 procent de sms-functie (een stijging van 1,4 procent) en ook mobiel internet wordt vaker gebruikt (2,3 procentpunt meer).

Alle cijfers zijn hieronder te vinden.