2min

KPN heeft op dit moment last van een storing. Daardoor werkt telefonie, televisie en mobiel internet niet in sommige gebieden.

Het ADSL-netwerk is ontregeld in onder andere Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zoetermeer en Amersfoort. De storing van het mobiel internet treft heel het land en ook provider Hi, dat aangesloten zit op het KPN-netwerk. Klanten melden geen of trage internetverbindingen. Telfort, dat eveneens onderdeel is van KPN, ondervindt geen problemen.

"Indien u telefonie of televisie via internet van ons afneemt dan kunnen deze diensten door de storing verstoord zijn. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen", zo laat KPN op zijn storingscentrum weten.

De oorzaak en de duur van de storing zijn onbekend. Het lijkt er echter op dat het om een kabelbreuk gaat gezien. Alle regio’s waar problemen zijn, zijn op deze pagina te vinden.

Update 1:
Inmiddels heeft een woordvoerster tegenover Tweakers.net bevestigd dat het gaat om een kabelbreuk tussen Bergambacht en Rotterdam. "Daar is momenteel een team aanwezig om een diagnose te stellen", zo vertelt ze. Een duur van de storing kan nog niet worden gegeven.

Update 2:
Mobiel internet werkt weer sinds kwart voor een. De ADSL-storing is echter nog niet verholpen, zo meldt KPN.


Alle storingen vanwege de kabelbreuk zouden weer opgelost moeten zijn. Mocht het internet alsnog niet werken, schakel de modem dan tien seconden uit of bel de KPN-helpdesk.