2min

Een vroege build van Internet Explorer 9 heeft onthuld dat de nieuwe browser een downloadmanager krijgt. Daarnaast is bekendgemaakt dat een bèta van de browser in september verschijnt.

Screenshots van de build werden deze week naar de website Cnbeta gelekt. In de schermafbeeldingen is een downloadmanager te zien waarin downloads gepauzeerd en geannuleerd kunnen worden. Verder is er een nieuw pictogram voor Internet Explorer 9 te zien en lijkt het erop dat Microsoft add-ons nog beter gaat beveiligen. Neowin bevestigt dat de screenshots echt zijn, terwijl ze eerder als nep werden verklaard.

Op de PDC in 2009 onthulde Microsoft Internet Explorer 9. Uit die presentatie bleek onder meer dat het softwarebedrijf uit Redmond van plan is de tabbladen te verbeteren. De eerste wijziging hiervan is zichtbaar in deze vroege build, gezien nu de populairste sites van de gebruiker automatisch op een nieuw tabblad staan. Daarnaast vertelde Microsoft dat het van plan is de gebruiksinterface sterk te wijzigen, maar daarvan is in deze build nog niets te zien.

Naast het verbeteren van de gebruikservaring wil Microsoft ook onder de motorkap Internet Explorer verbeteren. Het wil dit gaan doen met HTML5, SVG 1.1 2nd edition, CSS3-ondersteuning, Direct2D-acceleratie en een nieuwe JavaScript-engine genaamd Chakra die voor meer snelheid moet zorgen.

Wanneer Internet Explorer 9 moet verschijnen, is nog niet bekend. Wel heeft Microsoft bekendgemaakt dat het de browser wil publiekelijk wil testen in september dit jaar. Een precieze datum is echter nog niet bekend. Overigens is er al een developer-preview beschikbaar van IE9, maar deze bevat alleen de nieuwe engine.