2min

Het lijkt erop dat HTC voor Google een tablet aan het bouwen is, waar het nieuwe Google Chrome besturingssysteem op gaat draaien. Volgens de geruchten is het apparaat in eerste instantie gericht op de Amerikaanse markt en zal die vanaf november verkocht gaan worden door Verizon.

HTC bouwde eerder de Nexus One voor Google, deze samenwerking lijkt Google prima te zijn bevallen waardoor HTC nu ook een tablet mag bouwen. Het zou opnieuw gaan om een ODM-overeenkomst, wat in houdt dat HTC alleen de fabricage van het apparaat doet en dat Google het zelf gaat verkopen. Google heeft echter zijn les geleerd met het zelf verkopen vandaar dat ze dit telecom operator Verizon laten doen in combinatie met een data-abonnement.

Volgens de geruchten zou de tablet van Google op het nieuwe Chrome OS gaan draaien, ChromeOS staat gepland voor het einde van dit jaar, het is een webbased besturingssysteem waarbij alles via de bekende Google Chrome interface wordt bediend. Het apparaat moet dus altijd verbonden zijn met het internet om fatsoenlijk te functioneren, daarom lijkt de deal met Verizon zeer logisch.

Over de specificaties van de tablet bestaan nog voldoende onduidelijkheden wat lijdt tot nog veel meer geruchten en speculatie. Er zou een nVidia Tegra 2 chip in het apparaat komen en een scherm met een resolutie van maar liefst 1280×720, uiteraard touchscreen. Tot slot 2GB RAM en een opslagcapaciteit van 32GB d.m.v. een SSD. Verder worden de voor de hand liggende specificaties genoemd, zoals Wi-Fi, Bluetooth, GPS en UMTS.

Het apparaat zou op 26 november in de winkel verschijnen. Deze dag staat bekend als "Black Friday", een dag waarin enorm veel winkels enorme kortingen geven in Amerika. Hierop zou Google willen inspelen door ineens een hele hoop exemplaren te verkopen. Of het apparaat ook buiten de VS komt zal grotendeels afhangen van het succes in de VS.

Uiteraard is de prijs ook iets waar veel mensen nieuwsgierig naar zijn, gebaseerd op de specificaties die op dit moment genoemd worden, zal die niet snel goedkoper worden dan de iPad.