1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De table markt begint langzaam op gang te komen. Nu laat ook HP zich opnieuw horen: dat komt met een WebOS-tablet in het voorjaar op de markt. De tablet wordt dus gebaseerd op de WebOS-software van het recent overgenomen Palm.

HP maakte het nieuws bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Het hoofd van HP’s personal systems group, de heer Todd Bradlay, zei: "De markt voor tablet-pc’s was een van de belangrijkste redenen om Palm over te nemen." Ook stelde hij dat er zowel een WebOS-gebaseerde tablet van HP komt als een Windows-gebaseerde.

Gezien HP begin dit jaar al de op Windows-gebaseerde HP Slate-tablet aankondigde, die vervolgens werd uitgesteld na de overname van Palm, bleef de grote vraag: komt er alleen een WebOS-tablet of verschijnen er ook andere varianten? HP heeft nu dus de keuze gemaakt voor WebOS en Windows, wat misschien toch wel een beetje verrassend is gezien de naam van Android of Googles nieuwe Chrome OS niet wordt genoemd. HP maakt hierin dus een duidelijke keuze. Veel concurrenten van HP kiezen duidelijk wel voor een Android-model en vorige week doken de eerste geruchten op dat Google zelf met een tablet komt gebaseerd op Chrome OS.