1 min

Ondanks dat er op 14 maart een HP evenement plaats vindt brengt de nieuwe CEO Leo Apotheker voortdurend nieuwe informatie naar buiten over plannen die het bedrijf heeft. Zo laat Apotheker vandaag weten dat vanaf 2012 elke HP computer standaard met WebOS geïntegreerd zal worden.

CEO Leo Apotheker deed in het verleden verschillende stevige uitspraken over zijn voorganger Mark Hurd. Zo zou HP te lang hebben gewacht met het brengen van nieuwe innovatieve producten en verkondigde hij dat de innovatie kachel van HP weer flink opgestookt wordt. Op het event van 14 maart zal HP volgens eigen zeggen laten zien waar zij in de toekomst toe in staat is.

De nieuwe versie van WebOS werd recent aangekondigd en zal op meerdere platformen gebruikt kunnen gaan worden. Zo zal WebOS op desktops en laptops komen te draaien naast Windows. Ook zal WebOS beschikbaar komen op tablets, printers en "nog onbekende en nooit eerder vertoonde formfactors" aldus HP. Uiteraard blijft WebOS ook beschikbaar voor de smartphones waar het origineel voor is ontwikkeld door het toenmalige Palm. Voor Google geldt in elk geval dat er concurrent bij komt, zowel voor de tablets en smartphones als voor het nog te lanceren ChromeOS.