Sony is bezig met het maken van een eigen mediapeler, wanneer deze op de markt komt is nog niet bekend. Wat wel opmerkelijk is, is dat de mediaspeler een eigen product is van Sony en niet een ontwikkeling van Sony en Google samen.

De nieuwe mediapspeler van Sony, de SMP-N100, moet straks alle commerciële content van het Bravia Internet netwerk gaan afspelen, maar ook alle multimedia bestanden van de gebruiker zelf die op het netwerk staan verspreidt. De mediaspeler van Sony krijgt hiervoor een lan en wifi (802.11n) aansluiting. Uiteraard krijgt de mediaspeler alle bekende aansluit mogelijkheden van Sony, zoals HDMI, SP/DIF, component en USB.


De prijs van de mediapspeler zou slechts 100 dollar zijn waardoor deze in staat is te concurreren met populaire mediaspelers van AC Ryan, Western Digital en Popcorn Hour.


Ook aan ondersteuning voor diverse bestandsformaten en internationale videonetwerken is gedacht, zo zal DivX en MKV worden ondersteund, maar ook Youtube, Blip.tv en zoals gezegd het commerciële Bravia Internet netwerk, op dit netwerk staat allemaal content waarvoor Sony zelf de licenties in handen heeft of een licentie voor heeft aangeschaft. Eerder deze week maakte Sony een deal met SBS bekend waardoor programma’s van SBS6, Veronica en Net5 kunnen worden teruggekeken op het Bravia netwerk.

Een beetje vreemd is het wel dat Sony met een eigen product komt, gezien ze begin dit jaar aankondigde samen met Google een settopbox te gaan ontwikkelen met Google TV erop. Hierop moeten ook allerlei soorten content beschikbaar worden, er is zelfs gesproken over integratie met Android telefoons.