min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD heeft op een persconferentie een foto laten zien van de nieuwe Orochi-processor, een processor met acht kernen (8 cores) gebaseerd op de 32 nanometer Bulldozer chip. De eerste Bulldozer processor van AMD wordt in 2011 verwacht.

Dit is de toekomstige processor van AMD in het hogere prestatie segment, alleen valt het nog te bezien welke consumenten zullen kiezen voor maar liefst acht cores in hun thuiscomputer.


Samen met de Llano, wordt de Orochi de eerste 32 nm chip van AMD, deze worden beide verwacht in 2011. Maar omdat de Bulldozer al van zich heeft laten horen wordt verwacht dat deze binnen een jaar nog op de markt gaat komen.

Omdat we verwachten dat de Bulldozer Orochi chip gaat verscheept worden in de tweede helft van 2011 zullen de eerste samples al uit de fabriek komen gerold. Tenminste dit was ten gehore gebracht bij de journalisten welke aanwezig waren bij de Global Technology Conferentie in Santa Clara, California. Ironisch genoeg maar een kleine drie kilometer vandaan bij het hoofdkantoor van Nvidia en Intel.