1 min

Google heeft een bètaversie van Chrome 27 uitgebracht en deze brengt naast nieuwe HTML5-functies ook kortere laadtijden dan zijn voorgangers. Google meldt dat de browser gemiddeld vijf procent sneller is door wijzigingen onder de motorkap.

"Vanaf deze versie van Chrome is de planner van taken agressiever wanneer de internetverbinding niet gebruikt wordt", schrijft Kinuko Yasuda op de Chromium-blog. De verbeteringen zullen in de uiteindelijke release van Chrome 27 merkbaar zijn in zowel de desktop- als Android-variant van de internetbrowser.

Met Chrome 27 voert Google weer een aantal nieuwe HTML5-functies door. Zo gaat de webbrowser nu efficiënter om met invoervelden voor data en tijd. Deze velden bieden volgens Yasuda nu een elegantere interface op de desktopversie van Chrome. Ontwikkelaars kunnen in Chrome 27 gebruik gaan maken van live-audioinput met de Web Audio API, wederom enkel in de desktopversie. Met behulp van de Synch FileSystem API kunnen bestanden offline worden opgeslagen in privé-sandboxen, als er gewerkt wordt met Chrome-applicaties.