Nvidia heeft op de GTC (GPU Technology Conference) een jaarlijks evenement georganiseerd door twee nieuwe architecturen te laten zien. De generatie die op ‘Fermi’ gaat volgen is de ‘Kepler’ GPU, welke in 2011 op de markt moet verschijnen. Ook heeft NVIDIA al laten zien dat ze in 2013 verder willen met een nieuwe GPU genaamd ‘Maxwell’.

De enige concrete details van de in 2011 verschijnende architectuur is dat deze gemaakt gaan worden op 28 nm-procedé, naar verwachting zal de ‘Kepler’ vier tot vijf keer sneller zijn dan de ‘Tesla’ en tot twee keer sneller dan de huidige ‘Fermi’ GPU in rekenkracht per watt.


Uit de huidige roadmap blijkt dat NVIDIA elke twee jaar met een nieuwe architectuur wil komen. In 2013 komt dus ook de ‘Maxwell’ welke ongeveer drie keer betere prestaties per watt moet hebben.

Verder heeft Huang, CEO van NVIDIA aangegeven dat ze de tijd tussen het uitbrengen van de high-end videokaarten en het budget segment gaan verkleinen en gaat men er voor zorgen dat het ongeveer drie maanden gaat duren voordat de hele reeks op de markt staat. Tegenover de negen maanden die het bij de ‘Fermi’ duurde.