1 min

Tags in dit artikel

, , ,

NVIDIA is klaar voor de 28 nm productieprocedé. Er zouden met de nieuwe 28 nm Kepler GPU veel minder problemen zijn dan bij het 40 nm productieprocedé.

De yields die TSMC haalde met het 40 nm procedé waren niet om over naar huis te schrijven. NVIDIA heeft nu laten weten dat het, in tegenstelling tot de Fermi architectuur, veel minder problemen verwacht. Het bedrijf liep toentertijd tegen problemen aan met de integratatie van DirectX 11 en slechte levering van de kaarten. Topman Jen-Hsun Huang gaf toe dat er geen rekening was gehouden met calamiteiten omtrent het produceren van de kaarten.

Om de problemen ditmaal te voorkomen is nauw samengewerkt met de chipfabrikant TSMC. De nieuwe generatie chips zouden vrijwel geen problemen hebben en de eerste werkende exemplaren zouden al zijn gefabriceerd. Huang zegt zeer tevreden te zijn over de samenwerking en uitte zijn vertrouwen over de productie van de chips. Dit zou betekenen dat de uiteindelijke yields dus hoger liggen dan bij de Fermi het geval was.

De Kepler GPU zal logischerwijs sneller worden dan de Fermi en vooral op het gebied van GPGPU sterke verbeteringen doorvoeren. Ook de opvolger van Kepler, Maxwell, wordt op dat gebied beter. Naar verwachting zullen de eerste kaarten ergens in 2012 op de markt komen.