2min

Tags in dit artikel

, , ,

EVGA introduceert het derde nieuwe moederbord in hun vernieuwing in de socket LGA1366-serie. Ze komen namelijk met de X58 Classified3 (model: 141-GT-E770-A1). Normaal gezien staat de drie in de naam voor de serie waarin het moederbord zich bevind, bij dit moederbord geeft het aan dat het USB 3.0, SATA 6 GB/s ondersteuning heeft en gereed is voor de laatste processoren.

De X58 Classified3 heeft een 10-fasen stroomvoorziening met gebruik van Prodalizer condensatoren voor de processor. Dit moederbord heeft niet zoals het originele Classified design gebruik gemaakt van een aparte nForce 200 bridge chip, maar staan de vier PCI-Express 2.0 x16-sloten direct in verbinding met de X58 northbridge. De PWM-omgeving is gekoeld met een eigen heatsink, de northbridge is gekoeld met een grote heatsink met daarop een ventilator en de southbridge is passief gekoeld.


De Classified3 heeft twee SATA 6 GB/s-aansluitingen, welke rood gekleurd zijn. De andere zes SATA-poorten zijn 3 GB/s-poorten. Er is één IDE-connector, twee USB 3.0-aansluitingen aan de achterzijde en een aantal USB 2.0-aansluitingen. Verder is er 8-kanaals audio te vinden, twee ethernet-poorten en een Firewire-aansluiting.

Verder is er aan de overclockers gedacht door een sterke VRM toe te passen (voor hoge voltage ondersteuning), een CPU socket met 300% meer goud op de pinnen, vDroop control, en een aantal voltage meetpunten op het moederbord. Ook is er ondersteuning voor de EVGA EVBot accessoire, zit er op het moederbord een Dummy OC-knop voor het overclocken door middel van een druk op de knop en is er een LED-display aanwezig voor probleemgevallen.

De adviesprijs van dit EVGA moederbord in de Verenigde Staten bedraagt 369.99 dollar, wanneer dit moederbord naar Nederland komt en hoeveel het precies gaat kosten is nog niet bekend.