min

Tags in dit artikel

,

Volgens CNBC is de Apple iPad razendsnel omarmd door het publiek. In april kwamen er drie miljoen iPads over de toonbank, en volgens Bernstein Research ligt het verkooptempo op dit moment op 4,5 miljoen iPads per kwartaal.

De verkoop van de iPad passeert onder andere de één miljoen iPhones die in het eerste kwartaal werden verkocht en de 300.000 dvd-spelers die tijdens het eerste jaar na de introductie volop gebruikt werden. De eerste voorbestellingen in Europa waren tijdens de eerste week al gelijk uitverkocht.

Als het verkooptempo van de iPad zo aanhoudt zal de iPad gaminghardware en mobiele telefoons inhalen en daarmee wordt het de vierde grootste elektronicacategorie. Daarnaast wordt de omzet in de Verenigde Staten geschat op meer dan negen miljard.

Colin McGranahan, analist bij Bernstein Research, vertelt: "Tegen alle verwachtingen in is de iPad een doorslaand succes met ongeziene proporties."

Nog voordat de iPad uitgebracht was, was de dvd-speler het elektronische product dat aangeschaft werd door consumenten. De dvd-speler deed er vijf jaar over om de verkoopsnelheid als de iPad te bereiken.