1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Begin vorige week berichtten we al over de geruchten rondom een nieuwe MacBook Air. Apple zou werken aan een variant van 11.6 inch, omdat het huidige model zich niet meer voldoende onderscheidt. Nieuwe geruchten wijzen inderdaad op een nieuwe MacBook Air.

De MacBook Air was bij de aankondiging gericht op draagbaarheid, maar is voorbijgestreefd door verschillende andere modellen van MacBook’s en de iPad. Het product is dus toe aan een vernieuwing. Deze vernieuwing lijkt er ook te komen, verschillende grote winkelketens zoals Amazon berichten namelijk dat ze door de voorraad heen zijn.

Apple heeft bij de winkels aangegeven dat het product voorlopig ook niet meer uitgeleverd zal worden, ten minste tot 16 oktober. Dit soort vertragingen bij producten die al langere tijd op de markt zijn duiden bij Apple vaak op een nieuwe versie.

Deze geruchten ondersteunen de eerdere tekenen van de komst van een 11.6 inch MacBook Air. De notebook zou nog kleiner en lichter worden en voorzien worden van een Core i-processor met een laag voltage. Apple zou tevens een agressievere prijsstrategie willen aannemen voor deze notebook, gericht op studenten en reizigers.