Een anonieme bron binnen Apple heeft een paar uur voordat het ‘Back to the Mac’-event plaatsvindt details uitgelekt over een nieuwe versie van de MacBook Air, waarover al langer geruchten gaan. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat de specificaties die gelekt zijn op waarheid berusten.

Dat Apple een MacBook Air met een schermdiagonaal van 11,6 inch zou aankondigen stond al min of meer vast na alle geruchten. Verdere details ontbraken nog.

De 11,6 inch MacBook Air krijgt een Intel Core 2 Duo-processor die op 2,13 GHz is geklokt. Er wordt een optie geboden om de processor te vervangen voor een 2,33 GHz-variant. Daarnaast is er standaard 2 GB aan geheugen in de laptop geplaatst.

Net als de huidige MacBook Air zal de 11,6 inch-variant geen optische drive bevatten, maar wel twee USB-poorten. Eén aan de linker zijkant, één aan de rechterkant. Verder is er ook een SD-kaartlezer en een mini DisplayPort-aansluiting aanwezig en is het touchpad gelijk aan dat van de nieuwe MacBook Pro.

Het laatste opvallende detail is dat de uit-knop nu op het toetsenbord gepositioneerd is. De bekende ronde aan-knop dat vaak rechts boven het toetsenbord zat is daarmee verleden tijd. Mogelijk heeft dit te maken met een functie voor OS X 10.7 en de MacBook Air waar al langer geruchten over gaan. Het zou gaan over een functie waarmee het systeem direct opgestart is wanneer de knop wordt ingedrukt. Mogelijk zien we hier vanavond meer van.

Over de grafische kaart en het opslagmedium wordt niet gerept.