Het begint steeds duidelijker te worden dat we binnenkort mogen rekenen op een kleinere versie van de MacBook Air, welke nu slechts in een 13,3 inch-versie te verkrijgen is. Naar verwachting wordt de nieuwe MacBook Air echter meer dan slechts een kleinere versie van de reeds verkrijgbare laptop.

En Apple moet eigenlijk ook wel, de MacBook Air lijkt zijn status als mode-icoon nooit weggewerkt te hebben. De laptop was bedoeld als een ultra-mobiel systeem, maar is in de tussentijd voorbij gestreefd door netbooks en tablets.

De 11.6 inch-variant zou al een week in productie zijn en zou veel features van de iPad delen. Over de processor lopen de verwachtingen uiteen, zo zou de laptop een Core 2 Duo- of i3-processor bevatten. Verder zou de nieuwe Air geen harde schijf bevatten, het opslaggeheugen wordt op het moederbord geplaatst, waardoor het niet verwisselbaar zou zijn. Het ontwerp zou gebaseerd zijn op dat van de iPad en iPhone 4.

De wildste geruchten zijn dat de nieuwe MacBook Air te converteren is tot een iPad, maar ook een toetsenbord bevat. Vergelijkbaar met Dell’s onlangs aangekondigde Inspiron Duo-systeem.

Naar verwachting wordt een nieuwe MacBook Air aangekondigd tijdens Apple’s ‘Back to Mac’-evenement op 20 oktober.