min

Tags in dit artikel

,

Uit onderzoek van het Amerikaans marketingbedrijf Nielsen is gebleken dat een gemiddelde Amerikaanse tiener 3.339 SMS-jes per maand stuurt of ontvangt. Voor het onderzoek analyseerde het bedrijf de mobiele data van 60.000 gebruikers en ondervroegen ze meer dan 3.000 tieners gedurende de maanden april, mei en juni 2010.

Het getal stijgt nog steeds, vooral onder Amerikaanse tieners tussen de dertien en zeventien jaar oud. Volgens Nielsen stuurt of ontvangt de gemiddelde Amerikaanse tiener 3.339 SMS-jes per maand. Tienermeisjes sturen meer dan 4.000 SMS-jes per maand, en de jongens sturen iets meer dan de helft namelijk 2.539 SMS-jes. Daarnaast sturen de Amerikaanse tieners acht procent meer SMS-jes dan vorig jaar.


Andere leeftijdsgroepen komen niet eens in de buurt van de cijfers. De gemiddelde 18-24 jarigen verzenden ‘maar’ 1.630 SMS-jes per maand. Het gemiddelde daalt alleen bij andere leeftijdsgroepen. Maar in elke leeftijdscategorie is het versturen van het aantal SMS-jes gestegen in vergelijking met vorig jaar.

In 2008 was veiligheid de reden dat iemand in de VS een telefoon nam, zelfs Amerikaanse tieners. Maar nu is dat niet meer het geval. Volgens 43 procent van de tieners is SMS-en de eerste reden dat ze een mobiel in bezit hebben. Veiligheid staat op de tweede plaats met 35 procent, terwijl 34 procent van de tieners zegt dat zij een mobiele telefoon hebben om in contact te blijven met vrienden.