Of het een wereldrecord is, is niet duidelijk, maar wel duidelijk is dat de 45-jarige Amerikaan Greg Hardesty zich niet echt blij was toen hij op de telefoonrekening van zijn dochter constateerde dat zij in december 2008 14.528 sms’jes had verstuurd.

"Toen ik de online AT&T-rekening van 440 pagina’s lang zag, dacht ik: dit is niet mogelijk, dit is bizar. Ik pakte direct mijn rekenmachine om te kijken of dat wel mogelijk was", aldus Hardesty. Zijn rekensom leerde dat zijn dochter 484 sms’jes per dag verstuurd zou moeten hebben.

Na een goed gesprek met zijn dochter bleek echter dat AT&T het bij het juiste eind had en dat dochterlief daadwerkelijk 14.528 berichten had verstuurd in december. Zijn dochter Reina verklaarde dat ze voornamelijk sms’jes had verstuurd naar vier andere meisjes, die allemaal enorm veel berichten naar elkaar versturen. Het versturen van sms’jes ging zelfs door wanneer de vriendinnen bij elkaar waren. Ze verklaarde aan haar ouders dat het hoge cijfer ook te wijten was aan het feit dat het vakantie was en dat ze zich verveelde.

Gelukkig voor Reina’s ouders heeft ze een abonnement van 30 dollar, waarbij ze onbeperkt sms’jes kan versturen volgens Hardesty was de rekening anders 2905,60 dollar geweest. Desondanks heeft hij zijn dochter verboden om na het avondeten te sms’en. Hardesty gaat echter zelf ook niet helemaal vrijuit, hij verklaarde tegenover de New York Post dat hij zelf maandelijks ongeveer 900 sms’jes verstuurt.

Volgens een onderzoek van Nielsen is 200 sms-berichten per maand het gemiddelde voor veertigers, terwijl dertien tot zeventienjarigen er maandelijks gemiddeld 1742 berichtjes uitsturen.