2min Devices

Sms’en steeds populairder in Amerika

Sms’en wordt steeds populairder onder de Amerikanen. Er wordt in Amerika nu meer sms-berichten gestuurd dan dat er gesprekken gevoerd worden.

Door deze stijging in het aantal sms-berichten komt Amerika in hetzelfde rijtje te staan als Europa en Azië. Waar in 2006 nog gemiddeld 65 sms-berichten verstuurd werden, is dat aantal nu met 450 procent gestegen.

Sms’en steeds populairder in AmerikaGemiddeld verstuurt en ontvangt een Amerikaan nu ongeveer 357 sms-berichten per maand. Er worden gemiddeld zo’n 204 gesprekken per maand plaatsvinden. Een gemiddelde tiener verstuurt en ontvangt nog meer sms-berichten, namelijk maar liefst 1742 sms-berichten per maand. Zoals de statistieken aangeven wordt de stijging vooral veroorzaakt door het smsgedrag van de Amerikaanse tieners. In de maand juni werden er in totaal maar liefst 75 miljard sms-berichten verstuurd.

Amerika loopt hiermee achter op bijvoorbeeld Azië en Europa. Hier is sms’en namelijk al lange tijd populairder dan het voeren van telefoongesprekken. Een oorzaak hiervoor kan gevonden worden in de kosten. Ten opzichte van Amerika is het sms’en in Europa veel goedkoper. Voor een sms-bericht betaald een Amerikaan gemiddeld twintig dollarcent. Er zijn nu echter abonnementen beschikbaar waarbij het voor twintig dollar mogelijk is om onbeperkt te sms’en.

Bron:Automatisering Gids