2min

Uit een onderzoek dat het onderzoeksbureau Telecompaper uitvoerde blijkt dat ongeveer 16 procent van de onderzochte consumenten in de toekomst een internetverbinding van 50 Mbps nodig zou hebben. Dit aantal is toch wel gestegen ten opzichte van een eerder onderzoek. Toen wist 51 procent van de consumenten nog geen antwoord te geven op de vraag. De meeste consumenten die toe zijn aan een 50 Mbps-verbinding denken toch wel aan een glasvezelverbinding.

Het onderzoeksbureau Telecompaper heeft een groep consumenten in Nederland ondervraagd of dat deze mensen de komende jaren een internetverbinding van boven de 50 Mbps nodig hebben. Daarbij gaf 49 procent aan deze verbinding niet nodig te hebben. Zo’n 16 procent van de onderzochte consumenten dacht deze verbinding binnen vier jaar wel nodig te hebben. Uit een onderzoek dat vorig jaar uitgevoerd was, bleek dat zo’n 51 procent van de consument geen antwoord kon geven op de vraag. Dit jaar wist nog zo’n 30 procent geen antwoord te geven op deze vraag.

Nadat er werd gevraagd hoe de consument deze snelheid aangeleverd zou willen hebben, gaf 28 procent glasvezel aan. De helft van de consumenten die nu internetten via de kabel denkt in de toekomst een abonnement van 50 Mbps of meer af te kunnen sluiten bij een kabelaanbieder.

Uit het onderzoek blijkt dat 26 procent van de consumenten naar de prijs van een breedbandabbonement kijkt. Ook werd er veel gekeken naar een aanbieding bij een internetaanbieder op een abonnement van 50 Mbps of meer.