Google zal de volgende versie van Android naar verluidt opnieuw niet Key Lime Pie noemen. Ook bij de vorige versie van het mobiele besturingssysteem werd verwacht dat een verandering van noemer aanstaande was, maar daar kwam het niet van. Hetzelfde scenario lijkt opnieuw aanstaande.

De volgende versie van Android wordt bovendien niet versie 5.0, maar 4.3. Althans, dat blijkt uit serverlogs met IP-adressen die te herleiden zijn naar Google’s medewerkers. De mensen achter deze IP-adressen bleken al vaker over nieuwe versies van Android te beschikken voor de aankondiging.

In de serverlogs zijn apparaten terug te vinden die draaien op een build met de naam Android 4.3 JWR23B. De eerste letter van de build komt overeen met de huidige naam, Jelly Bean. Dat doet ook direct vermoeden dat de volgende Android-update opnieuw geen ingrijpende veranderingen met zich mee zal brengen.

Het is nog onduidelijk wanneer we de volgende versie van Android kunnen verwachten. De algemene verwachting was dat Google de Google I/O-beurs zou aangrijpen om de volgende versie aan te kondigen, maar mogelijk wordt die datum niet gehaald.

Lees meer