Vodafone heeft vandaag bekendgemaakt dat het ook stopt met het rekenen van roamingkosten binnen Europa en enkele andere landen. Zij hoeven in deze landen niet langer extra te betalen om te bellen, sms’en of te internetten. Voor bestaande abonnees van Vodafone is er slecht nieuws, het geldt namelijk alleen voor nieuwe klanten en klanten die verlengen.

Vodafone heeft besloten het voorbeeld van KPN en T-Mobile te volgen en geen roamingkosten meer in rekening te brengen binnen de Europese Unie en enkele andere landen. Hiervoor hoeven er geen speciale internet-op-reis bundels meer te worden afgesloten voor bijvoorbeeld een databundel. Wel houdt Vodafone nog een slag om de arm door roaming niet direct voor iedereen beschikbaar te maken, maar alleen voor nieuwe klanten en klanten die vanaf nu hun abonnement verlengen. Daarnaast moet de klant kiezen voor een Black of Red-abonnement.

Vodafone biedt vanaf vandaag in maar liefst 40 landen de mogelijkheid om te bellen, sms’en en internet te gebruiken vanuit hun nationale bundel, zonder extra roamingkosten of een roaming-abonnement.

Vanaf juni 2017 moet roaming volledig worden afgeschaft binnen de EU en sommige providers nemen daar nu al een kleine voorsprong op, door nu al te stoppen met het doorberekenen van roamingkosten. Vodafone doet hier ook aan mee, maar doordat dit niet geldt voor bestaande klanten is de actie van Vodafone wel wat minder spannend.

KPN en T-Mobile gingen Vodafone al voor, nu is Tele2 nog de enige die met roamingkosten werkt in het buitenland.