Na een periode van geruchten heeft LG officieel een dualcore-telefoon aangekondigd; de Optimus 2X. De telefoon draait op Android, heeft een scherm van vier inch en kan video’s opnemen met een resolutie van 1080p.

De Optimus 2X is voorzien van een dualcore Tegra-chip van nVidia, welke op 1 GHz draait. LG is daarmee de eerste fabrikant die een dualcore-telefoon met deze processor aankondigt, al zullen er binnenkort waarschijnlijk meer fabrikanten een aankondiging doen.

De back-camera van de Optimus 2X heeft een resolutie van 8 megapixel, de camera aan de voorkant van de telefoon heeft een resolutie van 1,3 megapixel.

Verder is de Optimus 2X voorzien van 8 gigabyte aan on-board-geheugen en een 1,500 mAh-accu, wat zeker niet groter is dan de meeste hedendaagse telefoons, het is daarom nog afwachten hoe goed de accu het zal doen. Helaas wordt de telefoon geleverd met Android-versie 2.2, al heeft LG wel aangegeven dat er hard wordt gewerkt aan een update naar versie 2.3.

De LG Optimus 2X wordt eerst in januari op de thuismarkt Korea uitgegeven, waarna de telefoon enkele weken later ook in Europa zal worden aangeboden.