1 min

Het hoger onderwijs in Nederland loopt achter als het gaat om het gebruik van sociale netwerken voor de uitwisseling van kennis. Deze conclusie wordt getrokken door SienceGuide nadat zij de Europese onderwijssector heeft onderzocht.

Volgens SienceGuide hebben het WO en vooral het HBO Facebook nog niet echt ontdekt. Andere Europese landen maken daarentegen wel meer gebruik van dit medium. Er zijn maar liefst 336.890 followers op 360 Twitter-kanalen vanuit Europa in het hoger onderwijs. Daarnaast zijn er 1.475.255 Facebook-gebruikers in 598 officiële Facebook-groepen. Het Europese land dat het meest gebruikmaakt van sociale netwerken in het hoger onderwijs is het Verenigd Koninkrijk. Zo’n 50 procent van alle gebruikers op sociale netwerken in het Verenigd Koninkrijk is verbonden aan Britse instellingen.

Nederland loopt achter met sociale netwerken, maar dat betekent niet dat wij helemaal op nul staan. Hogere onderwijskringen hebben namelijk net Twitter ontdekt, maar het gebruik van Facebook loopt daarentegen wel achter op de rest van Europa.