1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de website Amobil zal de Flyer tablet van HTC in maart geïntroduceerd worden in de Verenigde Staten, om vervolgens in april in de Europese winkels te liggen. De prijs van deze HTC tablet is nog niet bekend.

De Flyer krijgt een 7-inch touchscreen en zal voorzien worden van een snapdragon MSM8255 processor met 1GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van de tablet wordt 4GB, welke waarschijnlijk uitbreidbaar is met een SD-kaart. De tablet zou gaan verschijnen met Android Gingerbread en niet met Honeycomb omdat het bedrijf de release daarvan te lang vind duren. Ter compensatie wordt Gingerbread voorzien van de HTC Sense interface.

HTC kiest ook voor redelijk apart scherm, er wordt namelijk een stylus meegeleverd, iets wat eigenlijk niet meer voorkomt sinds de introductie van de multitouch-schermtechnologie. Op de tablet zouden ook twee camera’s zijn te vinden waarvan er één beschikt over 5 megapixels en de andere over 1,3 megapixel. Standaard zal Skype worden voor geïnstalleerd om videogesprekken mogelijk te maken.

Amobil zegt te beschikken over bronnen binnen hebt bedrijf welke inzicht hebben in de productplanning en lancering. HTC lijkt in elk geval haast te hebben met de lancering van een tablet, terwijl het vorig jaar nog had aangegeven helemaal niet met tablets te gaan komen.