2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Taiwanese fabrikant MSI heeft vandaag laten weten dat de GT680R beschikbaar zal komen in Noord-Amerika. Dit is de eerste gaming-laptop van MSI die draait op Intel’s Huron River platform in de Sandy Bridge familie.

De GT680R heeft een design gekozen dat erg in het oog springt, met de vloeiende lijnen en een zwarte basis die glanst en krasbestendig is heeft MSI mooie laptop ontwikkeld. Als extraatje zijn er ook nog oranje LED’s te vinden die zorgen voor net dat beetje extra.


Behalve het uiterlijk heeft MSI ook gezorgd voor goede specificaties. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een Sandy Bridge processor zijn ook technologieën als Turbo Drive Engine (TDE) beschikbaar, wat ervoor zorgt dat de CPU en GPU frequency hoger wordt op het moment van belasting. Cooler Boost zorgt voor een extra lage temperatuur en Cinema Pro zorgt voor een beter beeld bij het kijken van films.


De laptop van MSI weegt 3.5 kg en heeft een 15.6-inch scherm welke een resolutie aan kan van 1920 x 1080. Ook heeft het scherm een LED-backlit scherm, een 2.0 GHz Core i7-2630QM quad-core processor en 8 GB-geheugen. Als videokaart is gekozen voor de GeForce GTX 460M van nVidia met 1,5 GB aan boord, er zijn twee 500 GB harde schijven aanwezig die standaard geconfigureerd zijn in RAID 0. Verder is er een DVD-schrijver, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 2.0, een HD Webcam en een 7-in-1 kaartlezer te vinden. Tot slot beschikt de laptop over twee USB 3.0-poorten, een HDMI 1.4-poort en een 9-cell batterij.

De GT680R komt met Windows 7 Home Premium 64-bit en zal rond de 1500 dollar moeten gaan kosten. Wanneer en of de laptop in de Nederlandse winkels gaat verschijnen is vooralsnog niet bekend.