1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung heeft in het vierde kwartaal van 2010 een nettowinst behaald van 3,42 biljoen won, dat is gelijk aan 2,2 miljard euro. Dit zou vooral komen door de sterke groei van de smartphone markt.

Samsung is de grootste producent van geheugenchips en lcd-schermen, Nokia heeft op dit moment nog steeds het grootste aandeel in de telefoonmarkt, maar de vraag is hoelang nog. In juni 2010 lanceerde Samsung een smartphone, de Galaxy S die het echt enorm goed is verkocht, er zijn maar liefst 10 miljoen exemplaren van het model over de toonbank gegaan. Zelfs Google liet uiteindelijk Samsung de Nexus S door Samsung ontwikkelen, die net nog even een stapje beter is.

De nettowinst van het vierde kwartaal van 2010 die 2,2 miljard dollar bedroeg was in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder met 13 procent gestegen. De omzet is in het jaar 2010 gestegen met 6,7 procent tot een bedrag van 41,9 biljoen won. De winstmarge is wel een stukje gezakt als je deze vergelijkt met het derde kwartaal van 2010, dit komt vooral door de sterke concurrentie in de computerchip en lcd markt.